Luang Prabang
Drie weken verder, 1 antibioticakuur, voedselvergiftiging en dus 2 kilo lichter, daarbij nog vijf muggenbulten en wat ervaringen rijker. Eindelijk mag er weer gedronken worden na het afmaken van de medicijnenkuur, kortom we zijn klaar om Laos achter ons te laten!
Luang Prabang was erg mooi, heeeeeeel veel tempels (alle twee zijn we nu ook een beetje tempel beu). De relaxte cultuur blijft erg wennen helemaal als een van de reisgenoten bekend staat om zijn ongeduld...
Verder hebben we een trekking gedaan in de bergen van Laos. Tijdens deze trekking hebben we een Hmong dorpje aangedaan en zijn we 4 uren gaan kayakken terug naar Luang Prabang. Dit was in eerste instantie lastig aangezien we geen duidelijke taakverdeling hadden. Wie moet er sturen en wie moet er remmen etc? Dit resulteerde dan ook bijna in titanic achtige taferelen. Maar we hebben het overleefd zonder enige schade (los van waterschadeJ)
Het was elke ochtend vroeg wakker worden aangezien alle tempels rond 4 uur ‘s nachts gingen trommellen om het het ochtend ritueel te starten (volgens marcel puur bedoeld om de toeristen te irriteren, missie geslaagt).
Wat erg leuk was in Luang Prabang was de nachtmarkt in de stad. De locale bevolking verkoopt op deze markt allerlei zelfgemaakte spullen en eten. Ook in deze stad konden we weer genieten van een heerlijk vers stokbroodje.
Gister zijn aangekomen met een klein propeller vliegtuigje in Vientiane, om morgen verder te vliegen naar Hanoi. Hier kijken we erg naar uit en zullen jullie zeker op de hoogte houden. Nogmaals bedankt voor jullie leuke reacties, erg leuk om te lezen. Hier even een paar reacties....
Ronald- Paalhut is een hut op palen boven de zee. Ik (marcel) de intelligentie jij de schoonheid J De kip is goed op het bord gekomen!
Ingrid Bauer- Goede tip Vang Vieng! We hebben de handgeschreven routekaart gevonden. Helaas was deze niet op schaal en zonder km aanduiding.
Wimpie en Co - Cadeautje??? Ben je al jarig geweest. Veel plezier met je boek! Marcel heeft medicijnen voor bloedvergiftiging gehad, gaat weer goed J
Jelle - Brommer les is een geod idée, wanneer beginnen we?!?! Wel eentje met gordel graag en Judith gaat niet mee achterop.
Hallo jongelui wat een schitterende foto`s zeg en wat een mooie omgeving. Dit maakt vast een onvergetelijke indruk. Ook fijn dat het met de gezondheid weer beter gaat, ja het is Nederland niet hè. Je moet daar 3 dubbel uitkijken met voedsel en wondjes of wond hè Marcel ha ha.
Ik vind het heel fijn voor jullie dat je er samen zo van kan genieten en jullie doen het toch maar even.
Nou heeel veel plezier nog samen met de volgende trips en blijf voorzichtig en denk om elkaar dikke kus van mij voor alle twee.
Hey Judith en Marcel,
Ik hoop dat de 2 kilo er nu weer aan zit. By the way het prikken van insecten hadden jullie kunnen beoefenen, afgelopen zomer, bij ons in de tuin. Wij hadden genoeg wespen en die hadden graag aan jullie willen zitten.
Ik ben er niet helemaal uit wie van jullie nou zo ongeduldig is. Ik ga ervan uit dat het Marcel is haha. Marcel kun je daar geen afleiding zoeken, misschien de plaatselijke bevolking ergens bij helpen?
Het kayakken komt overeen met het brommer rijden. Moet je overlaten aan mensen die dat kunnen. Trouwens Judith ik heb je ook een keer meegemaakt in een kano in Winsum. Toen heb ik al gezien dat het water gebeuren niet echt jou ding is haha.
Stonden jullie samen op de boeg van desbetreffende kayak, net zoals Titanic. En Celine Dion op de achtergrond.
Jullie gingen toch ook richting Azie om het cultuur op te snuiven, nou dat houdt ook in dat je 's ochtens om 4 uur ook mee moet doen met het ochtend ritueel. Zet hem op haha.
Even kort nu. Ik vind jullie verhalen heel leuk om te lezen. En ook de foto's zijn prachtig. Een hele ervaring voor jullie, waar jullie later ook wat aan kunnen hebben.
Veel plezier en voorzichtig.
Liefs en kus